Hei toistaiseksi, ystävät!

Lapsi rakastaa lunta. Hän lapioi, kiipeilee, mönkii, tekee lumienkeleitä ja lumiukkoja, istuu pulkassa ja haluaa joka päivä hiihtää. Hän pyytää myös saada syödä lunta aina ulkona ollessamme, kuinkas muutenkaan.

Tähän mennessä joulukuun suosikkiasioita ovat lapsen maailmassa hiihtämisen ohella olleet partiolaisten kalenterin luukkujen avaaminen aamuisin, piparkakkutalon koristeiden syöminen ja porokyyti.

Joulua lapsi odottaa kovasti. Ei lahjoja (hän ei vielä tiedä että niitä voi toivoa), ei ehkä pukkiakaan, mutta JOULUA. Ihmisiä, musiikkia, herkkuja, iloista touhuamista. Niitä koetamme järjestää, sillä onhan edessä oleva joulu meille kaikille sellainen, joka tallennetaan aivan erityisiin muistoihin. Ensimmäinen joulu yhdessä.

(Muutakin uutta ja erityistä joulussamme on, luopumistakin. Elämää, hyvässä ja pahassa.)

Tästä kaikesta voi siis päätellä, että elämä täällä soljuu uomissaan. Lapsi on ihana, elämä hänen kanssaan on onnellisempaa kuin osasin etukäteen kuvitellakaan. Tuntuu ihmeeltä, että ihan todella tämäkin aika tuli, aika jolloin saan leipoa joulutorttuja pienen huivipään kanssa ja voin aamuyön tunteina halata lämmintä pientä ihmistä, joka mutisee unissaan ”äiti”.

En usko, että enää juuri tänne kirjoitan, joten tämä on ainakin toistaiseksi jäähyväisteksti.

Tätä kirjoittaessani olen ajatellut sinua, joka ehkä tunnet perheemme; sinua, joka olet adoptiovertainen; sinua, joka vielä odotat; sinua, joka poikkeat muuten vain, ja sinua, jonka joulussa asuu suru tai ikävä. Jokaiselle teistä toivon hyvää joulua ja onnea uuteen vuoteen 2023.

Elämä on lahja.

9 vastausta artikkeliin “Hei toistaiseksi, ystävät!”

 1. Kiitos näistä vuosista, joina olen saanut vertaistukea kirjoituksistasi. Ihanaa, että sanojesi mukaan teillä menee hyvin. Ymmärrän, ettet näe enää tarpeelliseksi kirjoittaa ja varmasti myös aikaa siihen ei paljon olisi. Itsellämme odotus vielä jatkuu ja kirjoittaminen on hankalaa. Hyvää joulun odotusta ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! ❤️

  Tykkää

 2. Kiitos, kun kirjoitit matkastanne. Ymmärrän, että myös tämä kirjoitettu matka on nyt tullut tiensä päähän. Kaikkea hyvää teidän perheelle!

  Tykkää

 3. Kiitos kun kirjoitit. Meidän prosessi alkoi pari kuukautta teidän jälkeen ja myös lapsi tuli perheeseen pari kuukautta myöhemmin kun teillä.
  Osasit hienosti sanoittaa ne monet samat ajatukset mitkä itselläni oli koko prosessin ajan. Nyt kaikki on hyvin!

  Tykkää

 4. Kiitos, kun jaoit ajatuksia ja elämäänne. Kaikkea hyvää jatkoon. Aina saa muuttaa mieltä, jos tulee inspiraatio kirjoittaa. 😉
  Ihanaa ensimmäistä yhteistä joulua perheellenne! ❤️

  Tykkää

 5. Kiitos, että jaoit ajatuksiasi adoptioprosessista ja kerroit myös, miten teillä lähti yhteinen elämä sujumaan. Olisin niin mielelläni lukenut tuleviakin kuulumisia, mutta ymmärrän päätöksesi. Ihanaa joulun aikaa ja kaikkea hyvää ensi vuoteen!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: