Yhtenä iltana

Ilmastointi humisee. On kuuma, sisällä ja ulkona. Työpaikan mustekynä rapisee miehen täyttäessä viimeistä ennakkoselvityslomaketta. Jossain kaukana alhaalla kiertää miljoonakaupungin loputon liikenne.

Lelut on purettu matkalaukuista hotellihuoneen pöydälle. Mukaan lastenkodille otetaan vain osa, tutustumista helpottamaan. Mukaan lähtevä lapsen reppu (se, jonka mies valitsi kaupasta lähes vuosi sitten) saa sisäänsä pillikaakaon, palapelin ja pari pientä lelua. Minun laukkuuni tulee vesipullo, vaahtokarkkeja Ikean uudelleensuljettavassa pussissa ja suloinen pehmoeläin.

Aiemmin päivällä jännitti, enää ei. Olen iloinen, olo on kevyt, äsken lauloin läpi tuttuja laululeikkejä. Kuvasimme hämärällä parvekkeella lapselle videon, jossa kerroimme vähän ajatuksistamme. Sitä ennen haimme kaupasta ruokaa, jota lapsi ehkä voisi haluta syödä – syökö, ei aavistustakaan.

Kerjäävät ja töitä tekevät, suloiset lapset kadulla kouraisevat sydäntä toisella tapaa kuin koskaan ennen. En ole kestää maailman epäreiluutta, en nyt kun vien pian yhden lapsen juuriltaan tuhansien kilometrien päähän, ja samalla tiedän, että parasta olisi saada pysyä omien joukossa, syntymäperheen parissa. Mutta se ei ole mahdollista, ja siksi juuri tämän lapsen elämä liittyy meidän kahden elämään aivan pian.

Muutaman kilometrin päässä hän siis on. Nukkuu, on kenties saanut kuulla että huomenna omat äiti ja isä tulevat ja sitten hän lentää heidän kanssaan kauas. On ehkä iloinen, ehkä jännittynyt -en tiedä. Tuo rakas pieni ihminen, pian tapaamme.

7 vastausta artikkeliin “Yhtenä iltana”

 1. Oi… mieletöntä! Aivan kylmät väreet ja kyyneleet tuli tätä lukiessa. Juuri tuolta se tuntui, osaat niin hyvin sanoittaa tätä prosessia. Kohta teistä tulee perhe. Voimia ensi hetkiin ja kaikkiin tunteisiin kaikille teille kolmelle! ❤️

  Tykkää

 2. Kiitos, että jaoit teidän elämän suurta hetkeä. Olen samaa mieltä kuin edellä kommentoinut: osaat todella kauniisti kuvata tuntemuksia, joita adoptio-odotukseen liittyy! Ihana, että yksi pitkä vaihe on siirtynyt historiaan ja pääsette elämään kolmikkona yhteistä arkea.

  Tykkää

 3. Ihanasti kirjoitettu! Näiden blogikirjoitusten merkitys on varmasti lapsellekin tulevaisuudessa suuri, kun on taltioitu hänen historiaansa ja juuriaan näin hyvin. Kaikkea hyvää teille kolmelle! ❤

  Tykkää

  1. Kiitos ihanasta kommentista ja toivotuksista! Toki kovin paljon jää kirjoittamattakin, vahingossa ja tarkoituksella, mutta ehkäpä hänkin nämä joskus lukee ja näistä jotakin saa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: