Edelleen kotona

Otsikossa olennainen käy ilmi. Täällä olemme, arki jatkaa tavallista rataansa. Olen sentään nostanut matkalaukut tuulettumaan terassille ja koonnut lapsen hakumatkalle mukaan otettavat vaatteet ja lelut hänen sängylleen, mutta siinä kaikki.

En olisi uskonut, että vielä tässäkin vaiheessa asiat voivat viipyä, mutta voivathan ne. Mikään tässä prosessissa ei ole sujunut palvelunantajan kotisivujen antamien aika-arvioiden puitteissa ja monien taitekohtien kuukauden-parin odottelukausista he eivät optimistisissa arvioissaan edes kerro.

Epätoivon (eikö tämä ikinä lopu), suuttumuksen (kuka siellä kuhnailee?!) ja surun (lapsi vain kasvaa kasvamistaan ilman perhettä) täyttämät päivät ovat äärimmäisen pitkiä ja turhauttavia. Onneksi on töitä, vaikka juuri nyt normaalikapasiteetistani käytössä on ehkä 60 %. Ja illat ne vasta pitkiä ovatkin: katsomme televisiota, saunomme ja kuuntelemme hiljaista kotia. Urheilu tuntuu raskaalta, äänikirjat ikäviltä ja lähipiirin ihmisillä on korona. Lunta sataa.

Ihmeellinen, tympeä ja raskas välivaihe tämäkin. Lisäksi saatan alkaa tilanteesta riippuen joko nauramaan, itkemään tai huutamaan, kun minulta seuraavan kerran kysytään, onko kohdemaasta kuulunut mitään.

Lapsen etua tämä prosessi ei palvele, sanottiinpa mitä tahansa.

6 vastausta artikkeliin “Edelleen kotona”

 1. No voi hyvä ihme! Itseä ihan suoraan vituttaisi. Onhan tuo vähän löysässä hirressä oloa, kun elämä on tavallaan pysähdyksissä ja jatkuvaa odotusta. Nyt niin valtavasti jaksamista ja terveenä pysymistä viime metreille! Olette jo melkein maalissa ja hän on niiiiin lähellä päästä kotiin!

  Tykkää

  1. Tuo v-verbi olisi oikea, ellen olisi niin valtavan väsynyt tähän odottamiseen. Nyt se vaatisi vähän enemmän pontta kuin yhdestä naisesta irtoaa.

   Tykkää

 2. Siis uskomatonta, että tässä vaiheessa vielä odotus jatkuu. Mikä mahtoikaan olla se lapsen etu tässä odotuksessa?
  Tsemppiä loppuodotukseen! Toivottavasti pian pääsette olemaan yhdessä.

  Tykkää

 3. Vihdoin! Olen seurannut tätä blogia hyvänä vertaistukena omassa prisessissamme, joka on nyt kestänyt 2,5v. Odottelemme tässä kuussa (mahdollisesti) hyväksymistä kohdemaahan viralliseksi hakijaksi….siitä se odotus sitten vasta alkaa…Meillä tuntuu jokainen vaihe kestävän aivan älyttömän kauan. Paperit lähtivät jo tammikuussa.
  Mutta olin niin iloinen viime vuonna, kun luin, että vihdoin saitte lapsiesityksen.
  Nyt ovat viimeiset ponnistukset edessä kohti perhearkea. Tosi paljon voimia ja tsemppiä viime metreille! Toivottavasti matkanne sujuu ihanasti ja rakkaudellisesti!!
  Jään odottelemaan jatkokuulumisia…:)

  Tykkää

  1. Laitin vahingossa koko nimeni edelliseen kommentiin. Pystytkö editoimaan sen pois näkyviltä. Ilmeisesti lähettäjänä ei pysty.

   Tykkää

   1. Editoin! Anteeksi kun kesti hiukan, en ole ehtinyt pariin tuokioon tänne blogiin. Kiitos kun kommentoit, se tuntuu tärkeältä. Tsemppiä prosessiin, jaksaminen kannattaa lopulta!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: