Mitä mahtuu yhteen adoptioprosessiin?

Näemmä ainakin yksi sota, yksi vuosia kestävä kulkutauti, pari lähipiirin kuolemantapausta ja terveysmurheita. Onneksi myös syntyneitä kummilapsia, uusi koti, aiempaa helpommin perhe-elämään sovitettavissa oleva työ, paljon matkustamista (ennen sitä kulkutautia) ja niitä kasvatuslaatikoita, joissa porkkanat venähtivät ylipitkiksi.

Viime aikoina olemme aktivoituneet palvelunantajan suuntaan. Kun tieto kontaktissamme ilmenneistä viiveistä on saavuttanut meidät, olemme lähettäneet palvelunantajallemme useamman sähköpostin ja soittaneetkin muutaman kerran. Niin ovat tehneet muutkin, saamme tietää. Oman asian edistäminen ei ole ihan helppoa, ei meille kilteille ja ”ei saa olla vaivoiksi”-tyypeille, mutta sen verran kovasti ovat hälytyskellot soineet, että olemme ylittäneet epämukavuuden rajan ja edistäneet asiaamme. Katsotaan riittääkö se.

Nyt aletaan olla siinä vaiheessa, että lähtöluvan pitäisi tulla kuukauden sisällä. Tulisipa! Kiristyvä tilanne Euroopassahan tästä vielä puuttuikin. Seuraan aamusta iltaan uutisia ja huomaan miettiväni sitä, että onneksi muutaman tunnin ajomatkan päässä mökillä on lähde ja varaava takka. Ja puuta. Ja meillä kotivara edes muutamaksi päiväksi. Lenkkipoluilla olen jopa ajatellut matkaa pienen mustatukkaisen lapsen kanssa Ruotsin rajalle evakkoon. Sitä että mies jää tänne, puolustamaan kotia. Ajatuksia, jotka ovat vielä kaukana todellisuudesta, mutta viiden tai kymmenen vuoden päästä ehkä eivät.

Ehkä olisi syytä kaventaa uutisikkunaa. Hiihtää enemmän, miettiä vähemmän. Paastota sokerista (yritän ihan oikeasti katkaista stressin vuoksi käsistä karanneen karkinsyönnin). Ja kyllä: tehdä lista siitä, mitä hakumatkalle olisi syytä pakata mukaan.

6 vastausta artikkeliin “Mitä mahtuu yhteen adoptioprosessiin?”

 1. Kiitos taas, kun kirjoitit kuulumisia. Te ja muut adoptio-odottajat olette mielessä monta kertaa päivässä. Kunpa kaikki sujuisi vaikeuksitta, kunpa lapset pääsisivät pian kotiin. Täällä kädet ristissä ja peukut pystyssä, että pääsette pian matkaan.

  Tykkää

  1. Ihanaa että puolestamme pidetään peukkuja ja ristitään käsiä. Se tieto on niin tärkeä, ettei sitä osaa edes sanoittaa. Kiitos!

   Tykkää

 2. Nyt uutisikkuna pienemmälle ja katse kohti hyvää: miten valtava ja poikkeuksellisen yksimielinen auttamisen halu onkaan herännyt! Itsekin olen joutunut syötteestä blokkaamaan muutamia uutissivuja, ja puolison kanssa olemme sopineet ettei uutisia kotona lasten läsnäollessa katsota. Asioista pysyy kuitenkin perillä ilman jatkuvaa seurantaakin.

  Ja sitten tsemppiä: jos näihin kuuteen vuoteen on mahtunut paljon, niin seuraaviin kuuteen vasta mahtuukin! Opitte paraneeko skraidut paremmin muumi- vai teräsmieslaastarilla, joudutte valitsemaan suosikkinne Ryhmä Hau -koirista ja puolen vuoden välein pudistelette päätänne kasvupyrähdysten edessä. Syksyllä ostetussa väljässä haalarissa voi jo keväällä nousta lahkeensuut pohkeisiin ja kengissä on varpaat kippurassa. Viikonloppuaamujen lastenohjelmat ohittavat illan nordic noir -dekkarit ja oven viereen kasataan risuja ulkoilun jäljiltä (keppien keräily on kova juttu). Opitte tuntemaan häntä päivä päivältä enemmän ja ehditte vielä monet keväthanget hiihtämään. Alkaa päiväkoti, koulu ja harrastukset.

  Toivottavasti jo seuraava tai sitä seuraava postauksesi olisi jo se, että pääsette vihdoin tapaamaan hänet, jonka vanhemmiksi olette viime vuodet kasvaneet. Lapsi on jotain elämää suurempaa, ja hänen kotiin tulonsa on lähempänä kuin koskaan ennen. Jaksamista näille viime metreille ja toivoa siitä, että maailmassa on kaikesta huolimatta vielä niin paljon hyvääkin!

  Tykkää

  1. Voi miten ihana viesti! Olet niin oikeassa tämän doomscrollauksen rajoittamisen suhteen, ja ajatus Ryhmä Haun suosikkikoiran valitsemisesta sai hymyilemään. Viestisi tuli niin tarpeeseen ❤

   Tykkää

   1. Ja jos nyt kevätaurinko ehtiikin hanget sulattaa ennen pienen mustatukkaisen lapsen kotiinpääsyä, niin potkupyörä on melko mukava menopeli,joka tarvittaessa sujahtaa vaunujen alle 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: