Odotusta ja koronapakoilua

Takana on neljäs viikko eristäytymistä. Varovaisia olimme toki jo aiemmin. Nyt olemme siirtyneet kuitenkin jo ihan nextille levelille, sillä kun hakumatkalle lähtö tulee, emme pääse Helsinki-Vantaata pitemmälle jos jommankumman pcr-testi on positiivinen. Ja kuten koko maailma kai jo tietää, korona voi näkyä testissä positiivisena kuukausia taudin jälkeenkin. Ja silloin ei lentokoneeseen ole asiaa. Huh.

Siirrymme siis kauppareissujen sijaan tilaamaan ruokaa kotiinkuljetuspalvelulla. Rahaa säästyy, mutta kaupassakäynti on myös tuonut vaihtelua yksitoikkoisiin korona-ajan iltoihin. Ei tuo enää, riski on liian suuri.

Mies peruu poikien mökkiviikonlopun. Kotitestaus ei ole tarpeeksi varma, ei millään.

Minä en käy missään. Muutamaa kaveria tapaan ulkoilun merkeissä, ja sekin huolestuttaa. Olemmeko liian lähellä?

Vanhempani pistäytyvät. Istumme kahvipöydässä vuorotellen niin, että ei-kahvittelijat asettuvat kauemmas olohuoneeseen maskeissaan. Isä on leiponut muffinseja ja tuo niitä tuliaisina.

Etätyöt jatkuvat. Kun joudun pakon edessä käymään toimistolla, hipsin ympäriinsä ffp2-maskissani. Samoin mies. Ei kahveja, ei lounasjuttelua, ei enää.

Kauankohan tätä vaihetta jatkuu? On ikävä kaikkea tavallista, ystäviä, kummilapsia, kahviloita ja nauraen kerrottuja juttuja työkaverin huoneessa. Tapahtumia ja kaupan karkkihyllyn äärellä pyörimistä. Sitä kaikkea tavallista, jota viime vuosina koronasta huolimatta on kuitenkin myös ollut.

Mutta ei auta: samalla kun yhteiskunta -taas kerran- aukeaa, hakumatkaa odottava kiristää omat terveysturvallisuuskäytänteensä äärilleen.

Kovin kauaa tätä ei jaksa. Vai jaksaako sittenkin, jos jaksamattomuuden hinta on ylimääräinen kuukausi tai kolme ilman omaa lasta?

6 vastausta artikkeliin “Odotusta ja koronapakoilua”

 1. Voimia teille tähän tilanteeseen! Tutun kuuloista koronan välttelyä, joskin raskasta.. Onneksi aurinko alkaa paistamaan ja mennään hiljalleen kohti valoa ja kevättä. Onko teillä kuulunut hakumatkalle aikatauluista vielä mitään?

  Tykkää

  1. Onneksi tosiaan alkaa olla jo kevät, se kyllä auttaa! Mitään aikatauluatietoa ei ole tullut, sitä odotetaan nyt kyllä jo tosi paljon.

   Tykkää

   1. Toivotaan että pian pääsette varailemaan hakumatkalle, ja aloittamaan elämänne perheenä yhdessä, saman katon alla. Voimia tähän tilanteeseen! Nämä on niitä viimeisiä odotuksen hetkiä, sitten ne loppuvat!

    Tykkää

 2. Voin vaan kuvitella teidän piinan odotuksen yhä kestäessä 💙 Voimia ja pitkää pinnaa teille, toivotaan hyviä ulkoilukelejä, ettei ihan seinille kiipeilyksi mene. Ja erityisesti toivotaan sitä hakumatkakutsua, pian!!

  Tykkää

  1. Seinille kiipeily on kyllä just mun sisäinen maailma tänään. Viikonloppuisin kun tietää ettei mikään etene, arkena on ainakin toivoa siitä!

   Tykkää

 3. Voi… muistan tuon tunteen. Torstaina aina iski epätoivo, kun tajusi, että taas meni viikko ilman asioiden etenemistä. Perjantaina ja lauantaina yritti vähän ”unohtaa”, mutta sunnuntaina iski taas jäätävä hermostuminen ja odotus. Viikosta toiseen… voimia! Jospa ensi viikko muuttaisi kaiken. ❤️

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: