Ei, ei.

Meidän paperimme ovat olleet käsittelyssä. Meitä on matchattu lapsen kanssa. Ja sittenkään lapsiesitystä ei vain ole tullut.

Nyt tietoa uusista lapsiesityksistä ei ole. Odotus venyy taas. Surettaa, että olen ikinä kertonut kenellekään koko asiasta. Koko adoptiosta. Oikeastaan tuntuu siltä, kuin olisin itse pettänyt jonkun toisen odotukset, vaikka minähän tässä olen se, joka taas pettyy. En toisaalta tiedä, miten olisin voinut olla kertomattakaan.

Juuri nyt ajatukset ovat aika raskaat. Mahan pohjassa on paino, joka saa ryhdin lysähtämään ja otsan silmien takana polttamaan. Miksi, miksi? Pitäisi laittaa viesti lapsuudenperheen WhatsAppiin: älkää innostuko liiaksi, tämä venyy jälleen.

Sanovat, että kun lapsen viimein kohtaa, odotus vaivoineen jää taakse ja unohtuu. Se tieto ei vain auta ollenkaan, kun odotus venyy yli kaikkien aikamääreiden.

Miksi me emme ole vieläkään kelvanneet? Me kaksi, kotimme, elämämme, pihamme, harrastuksemme, lapsitoiveemme – kaikki meissä siirretään toistuvasti pinoon, odottamaan. Jonkun toisen paperit jäävät pöydälle ja liitetään yhteen lapsen papereiden kanssa.

3 vastausta artikkeliin “Ei, ei.”

 1. Voih, kuinka turhauttavaa. Mistä saitte tiedon, että teitä on oltu matchaamassa?
  Tuo pettymyksen tunne on aivan aiheellista. Yritä kuitenkin ajatella, että kaikella on tarkoituksensa vaikka se olisi kuinka vaikeaa. Tsemppiä ja voimia odotukseen, kyllä kaikki vielä järjestyy kun sen aika on ❤

  Tykkää

 2. Voimia odotukseen 💜
  Ei varmasti helpota juuri nyt, mutta se on kyllä totta, että sen pitkänkin odotuksen unohtaa lopulta. Itse koin viimeisen odotusvuoden tosi stressaavana, pitkänä ja kaikinpuoli vaikeana. Kun lapsiesitys lopulta tuli, alkoi asiat edetä sellaista vauhtia, että nyt, 1,5v myöhemmin, en enää tarkasti miettimättä muista, kestikö prosessi 4,5 vai 5,5 vuotta. Tärkeintä on elämä nyt.
  Kovasti uskoa onnelliseen lopputulokseen ja voimia loppuodotukseen 💜

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: