On jatkettava

Maailma näyttää taas lähtevän luisuun. Rokotteet viipyvät, uusia ohjeita suolletaan ja arvelen mielessäni Kohdemaan sulkevan taas rajansa. Ja niin käykin.

Kaikki ympärilläni tuntuvat jakavan saman henkisen autiuden, joka on laskeutunut myös tänne. Adoptiomaailma vaikenee vuodenvaihteen kuplivan toiveikkuuden jälkeen. Ei sittenkään heti, ei pian, ehkei koskaan?

Me emme enää säästä uuden kodin vierashuoneen seiniä lapsen tauluille. Kuka tietää, montako vuotta seinät saisivat olla tyhjillään? Minä hiihdän, etsin hyvää muikkureseptiä ja syön lähikaupan alennusjoulusuklaata. Puoliso tekee vaatehuoneesta studion.

Elämä on juhla.

4 vastausta artikkeliin “On jatkettava”

 1. Varmasti joskus mutta ei välttämättä pian. Täälläkin odotellaan ja toivotaan että jossain tapahtuisi jotain. Käyn päivittäin katsomassa sekä PeLan että Interpedian sivuilta onko mitään uutisia mistään. Eipä ole ollut vielä 2021 puolella mitään liikettä missään.

  Tykkää

 2. Tuntuu jotenkin niin kohtuuttomalta, millaiseen linkoon adoptio-odottajat heitetään pyörimään ilman mitään varmuutta mistään ja todella niukasti tietoa tarjoten. Kehittämisen varaa ilmeisesti olisi viranomaistoiminnassa, vaikka varsinaista odotusaikaa ei pystyttäisi lyhentämään. Näin ulkopuolisesta joskus tuntuu – toivottavasti olen väärässä – että palveluntarjoajat eivät edes yritä kehittää prosessia yhtään ihmisystävällisemmäksi.

  Toivon, että löydätte taas toiveikkuutta kannattelemaan – yhä kuitenkin taitaa olla mahdollista, että tämä vuosi olisi SE vuosi?

  Tykkää

  1. Kiitos lämpimästä viestistäsi! Aina se toiveikkuus jostain löytynyt on, eiköhän nytkin. Tämä voisi olla SE, kyllä. Kun sen piti olla jo 2019, ei vain enää ehkä niin ajattele aikaa vaan jotakin… vaiheita? Että nyt on tämä odotusvaihe, pitempi kuin kukaan olisi arvannut, mutta vaihe vain. Se jotenkin helpottaa, että koettaa unohtaa kuukausien ja vuosien kuluvan koko ajan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: