Miten sen kertoisin?

Yhtenä iltana odotan sängyssä unta ja alan leikkiä ajatusleikkiä. Kun joskus saamme sen puhelun, miten kerron siitä: isovanhemmille, kavereille, töihin, Facebookissa?

”Meitä on nyt kolme.” Jokseenkin kliseistä mutta ah, niin selkeää!

Paitsi ettei se ole totta. Siinä vaiheessa ”meitä” on ihan saman verran kuin nytkin, ja konkreettinen kahden kolmeksi muuttuminen on vielä kuukausien päässä. Sitä taas en ehkä jaksa selittää jokaiselle erikseen.

”Saimme lapsiesityksen!” Ihan hyvä ja takuulla sisällöltään tarkka ilmoitus, mutta termin ymmärtävät vain vertaiset, luulen.

”Meitä odottaa Kohdemaassa senjasen ikäinen lapsi.” Paitsi ettei hän sentään ehkä meitä odota, enemmän me häntä.

Pitäisikö tarinoida pitempään? Ehkä. ”Yksi elämänvaihe on tullut päätepisteeseen. Olemme saaneet tiedon, että *joskus tulevaisuudessa* meidän joukkoomme liittyy lapsi Kohdemaasta, iältään N vuotta. Onnellinen päivä!”

Paitsi mitä jos se ei ole onnellinen päivä? Mitä jos haluankin perääntyä koko asiasta kun kuulen, että odotus olisi vihdoin muuttumassa todeksi? Jos petyn, en ilahdu ollenkaan?

Huoh, tätä ajatusleikkiä ei selvästi kannata jatkaa. Asia kerrallaan.

2 vastausta artikkeliin “Miten sen kertoisin?”

 1. Adoptioon liittyvät käytännön kuviot ovat ilmeisesti monille siihen perehtymättömille aika vieraita. Varmasti on toisinaan raskasta, kun joutuu valitsemaan, kannattaako lähteä avaamaan prosessia lainkaan ”ulkopuoliselle”. Meillä ei ole omia kokemuksia adoptio-odotuksesta, mutta Anna Pihlajaniemen kirja avasi silloin vuosia sitten itselleni vähän sitä, mistä on kyse, ja sittemmin olen koettanut lukea suomeksi kaikkea, mitä olen löytänyt.

  Tuntuu, että tietoa ja perheiden kokemuksia voisi olla vieläkin enemmän saatavilla. Ymmärrän kyllä hyvin sen, että koska adoptiomäärät ovat tällä hetkellä pieniä, ei moni välttämättä halua pitää edes anonyymia blogia lapsen saatuaan.

  Toivottavasti 2021 olisi teille ”se vuosi” – ja toivottavasti me lukijat saisimme kuulla teidän kuulumisia vielä vähän aikaa sittenkin, kun teitä on kolme<3

  Tykkää

  1. Kivaa että olet tutustunut aiheeseen -ja että olet löytänyt tänne! Aikomus olisi kyllä kirjoittaa vielä sittenkin kun lapsi on perheessä. Kunpa se olisikin tämä vuosi, kunpa..!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: