Froteinen kristallipallo

Adoptioprosessi on omiaan herättämään ihmisessä ainakin lievästi maagisia  ajatuksia. Yksi jos toinen kertoo siitä, miten tuleva vanhempi menee yöllä parvekkeelle (kuin siinä Jenni Vartiaisen laulussa konsanaan), ja pohtii jossakin saman taivaan alla asuvaa lastaan.  Lähettää ajatuksissaan terveisiä kauas, sinne jonnekin. Minulle tuo kuuluu jotenkin samaan ”en saa tästä kiinni” -otsikoituun kategoriaan kuin usein kuulemani kokemus siitä, kuinka vanhempi tuntee rakkautta tulevaa lastaan kohtaan. Jotenkin ymmärrän sen kun lapsi kasvaa oman ihon alla, mutta en osaa samaistua tunteeseen kun kyse on adoptiolapsesta. Osaisinpa! Kunpa osaisinkin! Ehkä sekin aika vielä tulee, varmaan viimeistään kun lapsiesitys on käsissä.

Koska en osaa löytää itsestäni vielä edes orastavaa äidinrakkautta (epämääräistä kaipuuta ja kärsimättömyyttä riittää kyllä muillekin annettavaksi), tyydyn ihmettelemään. Tuijotan kirpputorilta ostamaani punaista, 104-senttistä bodya, ja mietin miltä se näyttää kun sen sisällä on lapsi. Miltä tummatukkainen lapsi näyttää se päällään? Mahtuukohan se, vai onko liian suuri? Noina hetkinä tulevaisuus tuntuu leikkaavan välähdyksen tähän aikaan. Merkillistä.

Minun kristallipalloni ovat nuo muutamat vaatteet jotka olen uskaltanut ostaa.

4 vastausta artikkeliin “Froteinen kristallipallo”

 1. Voi olla että rakkaus tulee vasta kun olette ollut kotona rauhassa vähän aikaa lapsen kanssa. Ja se on ihan normaalia. Vanhemmat kiintyvät myös lapseen, eikä ainoastaan toisinpäin. Ja kiintyminen ei tapahdu hetkessä.
  Itse olin varma että rakastaisin heti. Niin ei käynyt. Lapsi oli vieras, tuore äiti oli epävarma. Olisin prosessin aikana halunnut kuulla, että rakkaus tulee! Jos ei heti, niin sitten vähän myöhemmin. ❤️

  Tykkää

 2. Myydäänkö bodyja vielä 104-senttisinä? Jäin ihmettelemään, kun sen kokoinenhan on jo jotain 3 v ja käyttää varmaan jo tavallisia paitoja (meillä bodyja käytettiin kokoon 68 asti).

  Sori tällaisesta pikkuseikkoihin takertumisesta! Olen seurannut blogiasi jo pidempään, ja toivon teille pikaista lapsiesitystä ja jännitän teidän puolesta 🙂

  Tykkää

  1. Myydään! Olen ostanut jotain pientä kivaa kun on sellaista on silmiin osunut, paitojakin. Ja varmuuden vuoksi monenlaisia kokoja, että edes jokunen pääsisi käyttöön.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: