Adoptio-odottajan pelot

Yksi seuraamistani blogeista on Valeäiti. Hanne kertoi vastikään heille tulossa olevasta Kolmosesta, ja uusimmassa postauksessaan hän listasi alkuraskauden pelkoja.

Oi Hanne! Ei tämä varmasti sinua lohduta, mutta kyllä täälläkin pelottaa. Raskausarvet eivät sentään ole käyneet mielessä, mutta suunnilleen kaikki muu mahdollinen kyllä.

Pelottaa ainakin:

Parisuhteen puolesta. Mitä jos maailman tärkein ihmissuhde joutuu lapsen tultua sellaiseen mankeliin, ettei siitä selvitä? Jos kotityöt menevät huonoon uusjakoon ja alamme riidellä arkisista asioista. Jos emme enää jaksa tai edes halua nähdä toisiamme myönteisessä valossa, samalla puolella. Jos eroamme.

Lapsen puolesta. Jos aiheutamme vain lisää taakkaa lapselle tuomalla hänet maailman toiselle puolelle, jos (kun) hän kohtaa rasismia. Jos hänen elämästään tulee kohtuuttoman vaikeaa. Jos hän ei koskaan tunne kuuluvansa Suomeen eikä perheeseemme. Jos hänen elämäänsä värittää ikävä, masennus, epävarmuus, epämääräinen viha.

Omasta puolesta. Jos pää ei kestä, jos selkä ei kestä (ne treenivinkit isomman lapsen odottajalle ovat edelleen kirjoittamatta), jos en enää nauti elämästäni, jos kadun. Tuo viimeinen on niin paha ajatus, ettei sitä melkein halua edes kirjoittaa tänne. Jos kaikki vain menee huonosti?

6 vastausta artikkeliin “Adoptio-odottajan pelot”

  1. Hyvä kirjoitus! Kaikkien mainitsemiesi lisäksi mua pelottaa myös se, että mitä jos en saakaan lasta. Jos vaikka sairastun ja koko homma keskeytyy siihen.
    Onneksi tämä ajatus on odotuksen edetessä jäänyt taka-alalle, mutta olemassa se on yhä edelleen…

    Tykkää

  2. Tuttua, tuttua…Biologista lasta odottaessakin pelkäsin vaikka ja mitä, mutta kylläpä pelottaa tämä adoptiokin! Pelkolista on pitkä: kiintymyssuhde, lapsen terveydentila, oma jaksaminen, rasismi, parisuhteen selvityminen…. Näen joka paikassa mahdollisia uhkia. Viimeksi tänä aamuna luin lapsipornosta ja jutussa mainittiin meidän kohdemaa, joten nyt on yksi pelko lisää. Ja jotenkin tuntuu, että mitä pitemmälle prosessi menee, sitä enemmän pelottaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: