Palvelukseen halutaan: psykologi

Papereiden kerääminen käy työstä, jota tehdään arkivapailla (TG että niitä on!) ja välillä työpäivän lomassakin. Kinkkisimmäksi osoittautuu psykologin löytäminen: lähetämme tiedustelut noin kymmeneen firmaan, ja saamme vastauksen kahdesta. Toinen kertoo, että ei ehdi ennen ensi vuoden syksyä (!), toinen pahoittelee ettei heillä hallita tämäntyyppistä arviointia. Palvelunantajan antamassa vinkkilistassa on yhden psykologin yhteystiedot, jolle puoliso soittaa. Psykologi tarjoaa heti laajaa, standardoitua testausta, jota on tehnyt ennenkin. Me haluamme suppeamman. Psykologi lupaa lähettää hinta-arvion sähköpostiin.

Kun seuraavana päivänä ei vielä ole tullut tarjoista, alan soitella läpi lähiseudun lääkärikeskuksia: onko teillä vanhemmuudesta jotain ymmärtävää psykologia? Yhdestä megafirmasta löytyy, mutta  juuri tämä  kyseinen psykologi tekee vain silloin tällöin iltakeikkaa eikä hänen kalenteriinsa mahdu uusia asiakkaita säällisessä ajassa. Kelpaisiko meille psykiatri? Heille kyllä löytyisi aikaa. Lupaamme harkita psykiatria, jos psykologia ei pian ala löytyä.

Kun tämä -ilmeisesti suuren kaupungin kahdesta mahdollisesta psykologista toinen- on löytynyt, googlaan hänet. Selviää, että hän tekee keikkoja myös pikkuisella lääkäriasemalla naapurikunnassa. Soitan sinne: hei, tämä on tarpeemme, tekeekö tämä psykologi teillä tällaista ja jos, saako aikaa seuraavien parin viikon sisään? Sihteeri lupaa soittaa psykologille ja kysyä. Muutaman tunnin kuluttua hän soittaa takaisin: kyllä tekee ja saa! Ilahdun. Paljonko hänen tuntiveloituksensa on, ja montako tuntia hän arvioi tähän tarvitsevansa? Sihteeri ei tiedä, ja koska en halua ostaa sikaa säkissä, hän lupaa selvittää senkin. Seuraavana päivänä puhelin soi, ja hinta ja tuntimäärät haarukoituvat kohdilleen (siis: palvelunantajan antamaan hinta-arvioon).

Vinkki kaikille alanvaihtajille: PsM.

3 vastausta artikkeliin “Palvelukseen halutaan: psykologi”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: