Nippu

Lähetän palvelunantajallemme viestin: kun tietoa siitä, milloin saamme lähettää paperit, edelleen odotetaan, voimmeko tehdä mitään mikä edesauttaisi prosessia kun tieto joskus tulee?

Saan vastauksen nopeasti: tieto tulee kuukauden päästä, voitte koota paperit jo nyt. Jos saatte luvan lähettää paperit tänä vuonna, niiden on lähdettävä käytännössä heti luvan tultua, koska joulu lomineen lähestyy.

Vai niin. Varaamme saman tien (taas) lääkäriajat, lähetämme psykologifirmoille tarjouspyynnöt ja pyydämme ystäviltä suosituskirjeet, mutta riemastumisen ohella ärsyttää. Mitä jos en olisi kysynyt? Olisimmeko saaneet luvan lähettää paperit, mutta jääneet junasta sen vuoksi, että emme olisi ehtineet koota niitä tarpeeksi nopeasti? Missä on proaktiivisuus, kun prosessin palvelusta maksetaan se viisi tuhatta euroa?

Kauniiksi lopuksi: tarvitsemme uuden lausunnon neuvonnan antaneelta sosiaalityöntekijältä, joka on tietysti ehtinyt vaihtua. Psykologifirmat eivät vastaa tarjouspyyntöihin ja kaikki muukin on hidasta, takkuista tai molempia. Veli vaimoineen saa sentään nopeasti nimet varahuoltajasitoumukseen ja kaveri lainaa valikoiman lasten kenkiä valokuvaajaa varten. Voi rakkaat, tietäisittepä miten paljon arvoa niillä töppösillä ja papereilla on!

 

5 vastausta artikkeliin “Nippu”

  1. ARG! Ärsyynnyin puolestanne ja valitettavasti tunnistan hyvin tuon ”palvelun”. Itse olisin ainakin tarvinnut konkreettisempia neuvoja esim. kuvakansiota varten. Itse koin tuon papereiden keräämisen raskaaksi. Johtui varmaankin siitä, että teimme sen niin nopeasti. Aloitimme keräämisen marraskuussa ja paperimme ehtivät matkaan juuri ennen joulua. Siksi on hyvä, että aloitat keräämisen jo nyt. Meilläkin oli haastetta löytää psykologi. Muu sujui nopeasti. Vinkkinä: pyydä kaikki mahdollinen suoraan englanniksi. Se vähentää käännöskuluja. Tsemppiä!

    Liked by 1 henkilö

  2. Tuo juuri on prosessissa ärsyttävää. Palvelu on hidasta, eikä ollenkaan sujuvaa. Vaikka virallisesti omalla aktiivisuudella ei ole merkitystä, niin oikeasti sillä onkin. Välillä tuntuu, että lautakunta, palvelunantaja, kaikki viralliset tahot vain hidastavat prosessia turhaan, kun pienellä ennakoinnilla ja suunnittelulla saisi prosessin toimivammaksi! Ja sillä palvelulla.

    Tykkää

  3. Tuttuja tunteita! Löysitkö jo psykologin? Me saatiin sovittua yhden PeLan kanssa/kautta toimineen kanssa, hänen veloituksensa oli kohtuullinen ja aikakin saatiin kohtuunopeasti.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: