Lapsi leikkii vain matolla

Hairahduin jälleen ostamaan Pelastusarmeijan kirpputorilta lelun. Se on puinen pieni laatikko, ”the catepillar”, jonka sisältä löytyy naru ja puisia helmiä. Niistä tehdään söpö ötökkä, joka kurkistelee laatikostaan.

Leluostokseni ovat hämmästyttävän samanlaisia. Kaikki on puuta ja niin somaa, että tavarat voisi jättää näkösälle odottamaan lapsen tuloa, eikä kenenkään silmiä särkisi. Todellisuudessa niitä ei tietenkään jätetä, koska niiden katselu hiljaisessa kodissa särkee silmien sijaan sydäntä.

Lelujen kautta huomaan luovani yltiöihanteellista kuvaa siitä, millaista meillä on, kun lapsi tulee. Jotta voin tökkiä itseäni sitten aikanaan haarukalla selkään ja naureskella lapsettoman epärealistisilla kuvitelmille, tässä visio muistiin merkittäväksi tännekin:

Lapsi leikkii olohuoneen matolla seinänvieruskorista ottamillaan leluilla, joista yksikään ei kilise, pärise eikä vilku. Kaikki lelut ovat luonnomateriaaleja (tälle hymyilen vienosti jo nyt).  Hän ei pelaa puhelimen eikä tabletin pelejä, vaan joskus isänsä kanssa vanhaa 8-bittistä Nintendoa. Nukumme laajennetussa perhepedissä ja joka päivä mennään ulos. Töitä tehdään minimimäärä ja elämää helpotetaan syömällä lounas silloin tällöin keskustassa. Silloin kun syödään kotona, pöydässä on tavallista ruokaa. Napero voi sormiruokailla, mutta soseosastoa ei ehkä tarvitse läpikäydä ollenkaan. Molemmat vanhemmat saavat saliaikaa sen verran, että selkä ja pää kestävät elämää. Sadepäivinä leivotaan.

(Seuraavaksi taidan kirjoittaa auki taaperon odottajan selkätreenin, koska konkreettisia edistysaskeleita odotellaan edelleen.)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: