Jokainen hetki historian

Huomaan, että lähipiiriin vastikään syntynyt vauva aiheuttaa monenlaista mietiskelyä. Kuten sitä, että:

Oli aika, kun kävelimme ystävän kanssa ujosti naureskellen keskustan apteekkiin. Minä olin tilannut ovulaatiotestiliuskat netistä (säästöä!), hän halusi saada lisäksi  digitaalisen testin. Molemmilla oli mennyt jo jokunen hetki ilman vauvauutisia, mutta kummallekaan ei tullut mieleen, etteikö lapsi oikealla ajoituksella saisi alkuaan. Olimme viattoman iloisia, kolkytjotain, molemmilla ihana puoliso ja mukava koti, kyllähän tähän elämään lapsi sopii. Kahviloissa katselimme raskaana olevia naisia ja vilkuilimme merkitsevästi toisiamme. Miten hykerryttävää!

Sitten tuli se aika, kun kuljimme vuorotellen keskussairaalan käytävillä. Sille yhdelle tietylle käytävälle piti pujahtaa nopeasti, sivuille katsomatta, ettei kukaan puolituttu näkisi. Joskus kuljimme käytävällä peräkkäisinä päivinä, puolisot samoin omassa tahdissaan, vuorotellen. Jännitimme toistemme puolesta ja huokailimme, kun selvisi, ettei jännitettävää ollut.

Kolmas vaihe tarjosi valintoja: oli joko jatkettava ja toivottava parasta, lähdettävä apteekkiin ja varauduttava monivaiheisiin hoitoihin tai selvitettävä seuraavan adoptioinfon ajankohta. Molempien ratkaisu oli selvä: tässä toimisimmme eri tavoin. Ystävä liittyi Simpukkaan, me Adoptioperheisiin. He saivat reseptin ja liudan päivämääriä kalenteriinsa, me henkilötietolomakkeen adoptioneuvontaa varten.

Nyt me odotamme, molemmat. On siunaus päästä näkemään tämän kolikon molemmat puolet, on onnea, että toisen meistä ei enää tarvitse odottaa kauaa. Olen sanomattoman onnellinen ystäväni puolesta, mitä muuta voisin? Hänen odotuksissaan mukana eläminen on ollut suuri ilo. Toivottavasti hänkin pääsee joskus vielä elämään mukana meidän elämämme suuressa käänteessä. Ehkä meidän lapsemme leikkivät joskus yhdessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: