Jumissa, osa 2

Eräällä iltalenkillä matalalta paistava aurinko on poikkeuksellisen kaunis. Puhelin on taskussa, ja tekee mieli tehdä jotain tämän tahmeaksi muuttuneen prosessin eteen. Kun mitään ei tapahdu!

Helteinen kierros venyy. Tuosta päiväkodista kuva, vähän matkan päässä on se parempi leikkikenttä, onko uimaranta kuvissa riski vai etu?

Kotiin palatessani laitan viestin puolitutulle adoptiovanhemmalle: millaisia kuvia teiltä haluttiin kohdemaahan? Parissa päivässä selviää, että edessä on puhelimen edustuskuvien lisäksi reissu valokuvaajalle. Hakemuksemme on samassa pinossa leveästi hymyilevien amerikkalaisten kanssa, joten yksityiskohdilla on väliä.

Edustavuus ennen kaikkea. Kaverit ja asunto on kuvattu, mutta selviää, että myös meidän olisi syytä näkyä kodin ja ympäristön kuvissa. Uusiksi menee. Pelkkä olohuone on kalsea paikka, olkoonkin suomalaisissa silmissä kodikas. Äh. Äh.

Innostuneen valokuvauslenkin anti jää pieneksi. Onneksi on kesä ja hyvää valoa riittää sisäkuviinkin vielä pitkään, muistutan itseäni. Adoptio käy mielessä päivittäin, mutta ei sentään kaappaa kaikkea sisäänsä. Odotamme.

 

2 vastausta artikkeliin “Jumissa, osa 2”

  1. Siis täähän on niin epäreilua. En tarkoita tällä pelkästään adoptiovanhemmaksi haluavaa suomalaista vaan että tämä on epäreilua myös adoptiolasta kohtaan. Jenkit osaa näyttelemisen ja kuvissahan kaikki niin vimpan päälle. Verrataan yli-iloisia pepsodent-hymyisiä valokuvastudiossa poseeravia amerikkalaisia ja suomalaisia aidoissa ympäristöissä. Kumpi antaa sen todenmukaisemman kuvan. Äh sanon minäkin…
    Ymmärrän, että voisi olla kuvia kotoa joissa myös itse näkyy ja lähiympäristöstä joissa myös kuvattavana. Tätä täytyy pohtia ja eikun kamera laulamaan! Tsemppiä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: