”En tietenkään halua vaikuttaa, mutta tämäkin maa sopisi teille…”

Kotiselvitys on matkalla. Saamme pari tarkentavaa kysymystä, ja sitten kaikki jää sosiaalityöntekijän käsiin. Hän lupaa olla nopea, ja lupaus näyttää toteutuvan.

Odotellessa keskustelemme adoptiopalvelun työntekijän kanssa. Hän nyökyttelee maasuunnitelmallemme, mutta kehottaa harkitsemaan myös toista  maata. Täyttäisimme kuulemma myös sen hakijakriteerit hyvin, ja juuri tämän yhden tietyn kontaktin prosessit ovat nyt nopeita.

Kaikki pyörähtää ympäri. Miten voimme olla jo niin kiintyneitä maahan, jossa meidän olemassaolostamme ei tiedä kukaan? Miksi tuntuu haikealta luopua siitä ajatuksesta, että oma lapsi on kasvattanut ensimmäiset juurensa juuri siihen maaperään, kieleen ja kulttuuriin? Tähän mutkaan emme ole valmistautuneet! Miten lapselle kerrotaan että ajattelimme ensin tuota toista maata mutta päädyimmekin lennosta sitten tähän (siis jos päädymme), johon meillä ei ole mitään kontaktia ja josta mielikuvatkin ovat kovin ohuita?

Tietenkin järki voittaa. Päätämme odottaa lupaa ja lähettää hakemuksen luvan saatuamme siihen kontaktiin, joka sillä hetkellä näyttää vakaammalta ja prosessit ripeämmiltä. Nyt nimittäin tuntuu totisesti siltä, että lapsi saisi jo tulla.

4 vastausta artikkeliin “”En tietenkään halua vaikuttaa, mutta tämäkin maa sopisi teille…””

  1. Valinnat on kyllä vaikeita! Mutta taakse ei kannata katsella ja miettiä ”mitä jos”. Voi olla, että juuri nyt oli tärkeää juuri teidän perheen kohdalla valita näin päin, koska joskus ne omat lapset onkin vähän eri puolella palloa kuin alunperin kuvitteli😂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: