Nyt kun vielä voin

Tulevaan suuntautumista sävyttää juuri nyt omituinen tunnelma. Monia asioita tehdessään huomaa ajattelevansa, että nyt kun vielä voin. Silloinkin, kun kyseessä ovat asiat, joista luovun mielelläni.

Kun nyt vielä on mahdollista, minä:

  • Sanon kyllä työmatkoille. Miksipä en? Salilla voi käydä ja rakkaiden (aikuisten) kanssa jutella muuallakin kuin kotona.
  • Edelliseen liittyen: Sen sijaan, että ajaisin myöhäisillan tunteina hirviä peläten kotiin, varaan majoituksen ja jään työpaikkakunnalle nukkumaan.
  • Suunnittelen kesäksi matkan, jota ei voi suositella pikkulapsiperheelle. Autoilua, kuumaa säätä, paljon historiaa ja elintasoltaan ja palveluiltaan vaihtelevia kohteita.
  • Luen. Lisäksi käytän liikaa sosiaalista mediaa, ja vannon tietenkin, että puhelimen näprääminen vähenee kun lapsi tulee.
  • Katson televisiota: synkkiä dokumentteja ja turhaa tositeeveeroskaa.
  • Kiroilen: toki vain vapaalla ja valikoidussa seurassa, mutta silti.
  • Sanon kyllä ja lähden ex-tempore kahville, lenkille, milloin minnekin. Silloinkin kun ei niin huvittaisi, mutta koska voin.

Nyt kun vielä voin.

Lause tuntuu melkein velvollisuudelta.

Ihan kuin tämä prosessi olisi opettanut  elämään hetkessä ja nauttimaan pienistä asioista enemmän kuin ennen. Kummallista. Jotkut sanovat samaa koettuaan suuren elämänmuutoksen, minulle tuo muutos on vasta kuvitelmaa.

Pidän tästä uudesta itsestäni. Sen tekeminen, mikä itseä kulloinkin olevien mahdollisuuksien puitteissa huvittaa ja kiinnostaa, on ollut hyvästä. Jos ei rajoitteita kerran ole, miksi rakentaa niitä oman pään sisällä? Elämä tuo niitä kyllä, tavalla toisella, ihan jokaiselle.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: