Toinen adoptiovalmennusviikonloppu

Jo tutuksi käynyt väki kokoontuu Pohjoiselle Hesperiankadulle. Kevät Helsingissä on edennyt, joidenkin prosessit samoin. Yksi odottaa jo lupaa lautakunnalta, toiselle sekin on vielä kaukaista tulevaisuutta. Olemme silti samaa porukkaa, vaihdamme kuulumisia. Ensimmäisen viikonlopun lauantain aamukahvilla oli hiljaista, nyt naurunremakka kantaa keittiön ulkopuolellekin.

Valmennuksen aiheet eivät muutu kevyemmiksi, käy päin vastoin. Tällä kertaa uimme todella syvissä vesissä: mietimme, miten kertoa lapselle mahdollisesta raiskaus- tai insestitaustasta, kuinka rasismin kanssa voi elää (voiko?), miten taustojen selvittäminen somen kautta on vaikuttanut lasten juurien etsintään. Sunnuntaina ryhmässä vierailee adoptiovanhempi, joka valaa uskoa prosessiin: kovaa on ollut, mutta asioilla on tapana järjestyä ja lapset ovat ihmeellisiä.

Todistuksen saanti tuntuu hauskalta. Se on yhteinen, kuten tähän prosessiin hyvin sopii. 32 valmennustuntia on paljon, ja koko ryhmä vaikuttaa tyytyväiseltä siihen, että osallistuimme. Tyytyväisiä olemme mekin. Kokemus, konkretia ja vertaistuki – siinä on adoptiovalmennus kolmella sanalla.

4 vastausta artikkeliin “Toinen adoptiovalmennusviikonloppu”

 1. Olipa mukava lukea, että olette tyytyväisiä adoptiovalmennukseen. Meillä vasta syksyllä adoptiovalmennusviikonloput. Sinun kirjoittamasi perusteella toivon, että syksy tulee pian (no okei nautitaan kesästä ensin 😉)

  Tykkää

  1. Valmennuksesta oli kyllä iloa, ehdoton suositus sille! Sen sijaan ikävää oli, että kun kurssin tiedot tulivat nettiin, se oli jo ehtinyt täyttyä. Olikohan kyse tilapäisestä ruuhkasta vai käyköhän aina niin?

   Tykkää

   1. Juu huomasin saman, että kun yritimme ilmoittautua kevään valmennukseen, olisi päässyt vain peruutuspaikkajonoon. Eli heti kun tuli syksyn valmennuksesta tieto, ilmottauduimme. Johtuukohan tämä siitä, että yhä useampi kohdekontakti haluaa, että adoptiovalmennus on käytävä/on suositeltavaa käydä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: