Kampurajalka, sydänvika, hyväksikäyttötausta

Erityistarvelomakkeen täyttämisen jälkeen puoliso vetäytyy tietokoneelle ja minä nakerran hiljaisena Digestive-keksejä keittiön pöydän ääressä. Kumpikaan ei halua palata aiheeseen, niin raskas se on.

Moraalinen voittaja sisälläni rähisee:
”Laita nyt vaan niitä hyväksymisrasteja, ne vaativimmin erityistarpeisethan just kotia tarvii! Millaista niiden elämä nyt siellä x:ssä voi olla? Ei minkäänlaista. Jäävät laitokseen eivätkä saa koulutusta eivätkä töitä. Kukaan ei ikinä halaa. Sitä paitsi ihan tuossa vieressä on hyvä, suuri sairaala, ei oo paha. Eri asia se on jostain Savitaipaleelta lähteä hoidattamaan lasta erikoislääkärille. Tehän ette edes ole himoliikkujia ja talossa on hissi, ei se cp-vamma voi olla teille ongelma! Sulla on sitä paitsi ihan oikeaa koulutusta noista erityishommista, jos sulle ei käy laaja-alainen kehitysviive niin kelle sitten? Ja miksi muka kuulolaite tuntuu ajatuksena pahemmalta kuin silmälasit, kamoon? Kasva aikuiseksi! Ei ole lapsen vika jos on syntynyt raiskauksen seurauksena, eikä muuten sekään että bioäiti käyttää päihteitä.”

Ja pahimpana kaikesta: ”Ei noihin teidän hyväksymiin kriteereihin mahdu yksikään lapsi. Ikinä.”

 

6 vastausta artikkeliin “Kampurajalka, sydänvika, hyväksikäyttötausta”

 1. Todella haastavia valintoja, jotka on vain pakko tehdä! Silloin se sopiva lapsi voi löytyä teille. Itselläni vielä edessä lomakkeen täyttö, sitä ei ole helppo edes avata. Tsemppiä teille adoptiopolulla! 😊

  Liked by 1 henkilö

 2. Vaikeita valintoja ja joo, eivät ole lapsen syytä mitkään, mutta esim. FAS-lapset ovat erittäin haastavia ja vaikka kuinka tarjoaisi hyvät olosuhteet ja rakkautta, kaikkea ei vain saa kuntoon… Tiedän tämän sijaisvanhempana, että pahasti oireileva lapsi sekoittaa perheen elämää aika tavalla ja kyllä siinä rakkauskin koetukselle joutuu, kun joka asiasta saa taistella. Minusta on järkevää pohtia erityistarpeita, itse en juurikaan alkoholin vaurioittamaa lasta hyväksyisi, samoin seksuaalirikos-lapset ovat vaikeita (siinä on monen äidin sydän mutkalla kun pientä poikaa ei voi halat ilman kunnon seisokkia).

  Tykkää

  1. Joo, fyysisten erityistarpeiden kanssa on omat pohtimisensa, mutta kyllä FAS, autismi ja lapsen kokema väkivalta ovat oma lukunsa. Yleisesti ottaen aika varoen niitä hyväksyn-rasteja laitettiin.

   Tykkää

 3. Voi. Tuo lista tuntuu epäoikeudenmukaiselta ja taas toisessa hetkessä oikeudelta. Tuntuu älyttömältä rastia, mitä kaikkea lapsella voi olla… Omaa listaa katsoessa iski kauhu. Millainenhan olio sieltä tulee? Miten kun nää kaikki onkin just sillä meidän lapsella? Ja kun lapsi tulee niin, ei se lapsi oo rasteja ruudussa vaan se on just se oma ja ihana. Ja täydellinen, vaikka niitä rastejakin olisi,molemmissa sarakkeissa.

  Mut tottakai lista kannattaa täyttää huolella. Se on tärkeä työkalu niille, jotka etsii teitä niiden hakemusten joukosta just sille teidän lapselle vanhemmiksi.

  Liked by 2 people

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: