Adoptiovanhempi: Nuori, rikas ja komea?

Jatkan edellistä ajatustani vielä hetken.

Adoptiovanhemman on siis oltava Aivan Sairaan Hyvä. Ei välttämättä vanhempana (millä sekin mitattaisiin? noh, ilmeisesti psykologin lausuntoakin joissain kohdemaissa vaaditaan), mutta monella yksittäisellä mittarilla, jotka liittyvät vanhemmuuteen enemmän tai vähemmän. Tähän mennessä tiedän, että meidän on oltava ainakin:

 • Heteroita (check!)
 • Avioliitossa, joka on kestänyt useamman vuoden (checkcheck!)
 • Riittävän, mutta ei liian, nuoria (ok, jos prosessi ei veny sietämättömäksi)
 • Kykeneviä säästämään (keskipalkkaisuus riittää useimpiin kohdemaihin, ainakin pk-seudun ulkopuolella ja kun auto on iältään 10+)
 • Terveitä (check, mutta voi apua: tämähän ei riipu ollenkaan itsestä ja vuosien prosessissa kaikki on mahdollista)
 • Riittävän väljästi asuvia (miniatyyrikolmiomme riittää, tästä yllätyin)
 • Tahrattomia (yksittäinen ylinopeussakko ei ole este, mutta esim. hoidetut mielenterveysongelmat ilmeisesti ovat)

Onneksi en taida vielä edes tietää kaikkea.

10 vastausta artikkeliin “Adoptiovanhempi: Nuori, rikas ja komea?”

 1. Joissain vaaditaan lisäksi todella suurta varallisuutta, tahrattomuutta myös sukuhistoriassa (ei avioeroja, mielenterveysongelmia, sukuriitoja), korkeaa koulutusta, painorajojakin on jne. Eipä biologisilta vanhemmilta näitä kysellä kun lapsia saavat. Sitä yrittää ottaa rauhallisesti vaatimusten kanssa ja suhtautua niihin niin, että lapsille vain halutaan mahdollisimman hyviä vanhempia. Vaikka joillain vaatimuksilla ei ole mitään tekemistä hyvän vanhemmuuden kanssa. Muilta ihmisiltä kyllä saa vastaansa päivittelyjä ja ihmettelyjä vaatimuksista. Näillä korteilla kuitenkin mennään ja ne on hyväksyttävä.

  Tykkää

 2. Hitsi, unohdin tuon painorajan! Ja Kiina taitaa vaatia sitä varallisuutta, mutta entäs muut? Onneksi kontakteja valittavana on edes tämän verran, joka maahan eivät rahkeet todellakaan riitä.

  Tykkää

 3. Joo Kiina ainakin vaatii varallisuutta. Thaimaassa ainakin ilmeisesti arvostetaan hoikkaa olemusta. Niin ja uskonnollisuus on tärkeää Filippiineillä ja Taiwanissa. Infoja kannattaa koluta läpi tai soitella Pelalle ja Interpediaan. Jotkut vaatimukset muuttuvat nopeastikin eikä kaikki jutut lue netissä.

  Tykkää

  1. Kolumbiassa, jossain infossa tällaista puhuttiin. Eivät halua lapsia riitojen keskelle, kun lasten sukutaustat ovat usein hyvin hankalia. Ei varmaan koskenut kaikkia hakukohteita, en ole varma.

   Tykkää

 4. Aijaa, en tiennytkään.. Aika monessa kohteessahan on et jos on eronnut, on seuraavan liiton kestolle asetettu vähimmäisaikaraja (5v.). Olen ajatellut että tämä ”kuittaa” eronneet samalle viivalle muiden kanssa. Aika harva sitä avioeroa valitsee elämäänsä. Eroissakin on usein kaksi osapuolta – se joka lähtee ja se joka jätetään. En ennen itsekään ajatellut näin ennen kuin tulin jätetyksi. Tuntuu välillä tässä adoptiossa kohtuuttomalta et jonkun toisen valinnat voi vaikuttaa omaan mahdollisuuteen saada lapsi. Kyllä ihmiselämässä tapahtuu paljon kaikenlaisia asioita, tuskin kukaan ihminen tai sukukaan täysin ”tahraton” on. Vaikka usein tuntuu siltä että otsikkoa mukaillen tulisi olla erittäin hyvä ellei täydellinen.

  Tykkää

  1. Hyvä kiteytys! Vaatimus täydellisestä tahrattomuudesta voi myös synnyttää tarpeen salailla asioita neuvonnassa, mikä ei myöskään ole hyvä juttu kenenkään kannalta.

   Tykkää

   1. Niinpä. Kyllä siltä tosiaan tuntuu, että täydellinen pitäisi olla. Itse olen moneen kertaan tuntenut huonouden tuntemuksia tai toivottomuutta näistä vaatimuksista. Kukaanhan ei valitse mielellään avioeroa tai aiheuta vaikka perheensä riitoja tai muuta vastaavaa. Maiden vaatimukset vaihtelevat ja ovat osittain täysin kohtuuttomia. Kannattaa valita sellainen maa, joka itselle tuntuu hyvältä.

    Tykkää

 5. Juu, tässä adoptioprosessissa olisi ihanaa kun olisi sellainen armollinen, lempeä ilmapiiri. Tottakai lapsille etsitään parhaita vanhempia, mutta ei kukaan ole täydellinen. Ja mitä esim.bmi lopulta kertoo ihmisestä? Esim.tosi lihaksikkaan henkilön bmi on korkeampi ruumiinrakenteesta johtuen. Eli ei saa olla liian lihaksikaskaan? 😀 Ihanaa olisi jos adoptio voisi olla kannatteleva, rohkaiseva prosessi. Jossa ei tarvitsisi pelätä. Mitään.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: