Adoptioprosessin napa on Helsingissä

Pelastakaa Lapset julkaisi kotisivujensa ajankohtaista -osiossa ensi kevään adoptioon liittyviä tilaisuuksia. Yllätys: eiväthän ne täällä maakunnassa ole. Tai ovat, tavallaan ja osittain:  15 tilaisuutta Helsingissä, viisi muualla. Prosessiin liittyvää yleistietoa tarjotaan maakuntiin, mutta maainfot ja kaikki muu spesifi tieto on tarjolla vain pääkaupungissa. Sama on tilanne Interpedialla. Verkossa? Ei tietenkään.

Tai oikeastaan: miksi ei? Ne tilaisuudet, joissa olen ollut, eivät ole olleet erityisen vuorovaikutteisia. Läsnäololla ei ole ollut lisäarvoa: Työntekijä on puhunut, osallistujat ovat kiittäneet ja poistuneet. Joku on ehkä jäänyt juttelemaan työntekijän kanssa tilaisuuden jälkeen, mutta sehän ei vaikuta siihen, etteikö kaikille tarjottava info olisi aivan yhtä laadukasta verkossakin. Kysymyksiä voisi esittää vaikka Twitterissä, jos PeLa ei ole halukas tai kykenevä hankkimaan vuorovaikutteista striimausmahdollisuutta (nehän maksavat).

Tämä prosessi on niin hidas ja kallis, että Pela ja Interpedia voisivat tehdä osansa sen helpottamiseksi ja siirtää tiedotuksensa nykyaikaan. Kai siitä vaikka jonkun EU:n tai STEA:n (entinen RAY) hankkeen voisi tehdä?

 

2 vastausta artikkeliin “Adoptioprosessin napa on Helsingissä”

 1. Kirjoitat niin asiaa! Olen lähetellyt kipakoita viestejä PeLan adoptiopomo Pärssinen-Hentuselle asian tiimoilta ja hänen asenteensa on ollut nihkeä. Tosin tänä vuonna PeLa on luvannut videoida yhden maainfon/maa vuoden aikana. Todella armeliasta! Tämä kertoo paljon asenteesta, ei tarvitse ”palvella” koska asiakkaat ovat epätoivoisia. Luulisi, että se viiden tonnin palvelumaksu sisältäisi sen, että infot saisi videotallenteena sähköpostiin. Ei vaatisi kuin kännykkäkameran, että ne nauhottaisi. Ei jää kiinni tekniikasta vaan hyvästä tahdosta. Valitettavasti…

  Liked by 1 henkilö

  1. Ihanaa, että olet ollut yhteydessä! Puhelimellahan tuo tosiaan onnistuisi, ja koska mitään keskustelua ei kokemukseni mukaan käydä, voisi infot laittaa vaikka YouTubeen ellei sähköpostittelu onnistu. Asiakkaille sitten linkki jolla pääsee katsomaan, mikäli ulkopuolista yleisöä ei haluta päästää apajille.

   Nykyaika, minne menit?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: